DAX - 2024/34 - napi

2024.04.25. 10:16 • Chart extra
Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 17.900 18.310; 18.800

Kitört az ereszkedő csatornából az árfolyam, erős momentumos mozgással a Bollinger szalag közepéig jutott, ami nagyjából a korábbi emelkedő csatorna alja is, az ellenállás megfogta az emelkedést.

Az elsődleges elképzelésünk (kék számozás szerint) egyelőre nem tört, sőt a piacon látható mozgás valamennyire meg is erősítette azt. Gyors, momentumos volt az emelkedés, ami nagyobb eséllyel a trend visszatérésére utal, a korábbiakban 8 nap alatt megvalósult esést, nagyjából 2 nap alatt vette vissza a piac. Az erős mozgás után, a szerdai kereskedésben korrekció indult, azonban csak minimális esés történt az emelkedéshez viszonyítva, így várhatóan annak befejezését követően további emelkedés érkezik a parkettre.

Az előttünk álló időszakban egy korrekciót követően további emelkedésre számítunk, az emelkedés elsődleges célára 18240,  a másodlagos 18310.

Korábbi összefoglalók releváns tartalma:

Long indikátor-konfiguráció keletkezett, mely a keddi kereskedésben kaphat megerősítést. Az elsődleges célára 18000 (elérési esély: cca. 70 %), a másodlagos 18240 (elérési esély 55%), harmadlagos 18600 (ennek egyelőre alacsony az elérési valószínűsége). -2024/33

Veszély:

A pirossal jelölt számozás szerint elkészült az északi irányba tartó szerkezet, mely után egy jelentősebb esés is megindulhat, több ezer ponttal csökkentve az index értékét. Egyelőre nincs erre vonatkozóan megerősített információ a charton, nem alakult ki napos idősíkon alacsonyabb tető, ugyanakkor a korábbi magasabb alj alá szúrt már a piac.-2024/31

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás