TESLA - 2024/34 - heti

2024.05.08. 11:25 • Chart extra

Elliott elméletében fontos szerepet játszanak a fraktálok, azaz a végtelenül bonyolult, komplex, önhasonló geometriai alakzatok. Elliott szerint az ármozgásoknak fraktál jellege van, azaz a kisebb részek felnagyítva ugyanolyan struktúrát mutatnak, mint a nagyobb rész. Sokszor felfedezhető egy alacsonyabb idősíkon megjelenő alakzat, egy nagyobb idősíkon (trendszinten) is megjelenik és ugyanazt a mozgást hozza, amit a kisebb alakzat követett. Jelen esetben itt egy nagyobb trendszinten megjelenő alakzat mozgását követheti az alacsonyabb trendszint mozgása.

A hetes idősíkról szándékosan leszedtünk a lehetséges számozást, így a charton sokkal szembetűnőbb a két megjelent alakzat.

Elliotti értelemben egy Leading Diagonal után egy északi irányba tartó korrekciót ismét követhetett egy Leading Diagonal, melyből ismét korrekciós hullám indulhatott északi irányba. A fraktál beteljesedése esetében a következő nagyobb északi irányú mozgás a 220 felett elhelyezkedő célzónába viheti a papír árfolyamát.

A két induló ék megjelenése nem fest pozitív képet hosszútávon a papírról. Egy erőteljes déli irányba megjelenő mozgás, mely töri a két lokális aljat akár óriási esést is megindíthat, melynek elsődleges célára 20-25 dollár környékén található. Erre a szcenárióra veszélyként tekintünk és továbbra is evidenciában tartjuk.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás