GENERALI ARANY OROSZLÁN NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY ALAP
ISIN: HU0000701818
Generali Alapkezelő Zrt.2002. 10. 01.
Pallag Róbert2018. 11. 12.
részvénytúlsúlyos alap3.851.526.632 Ft
HUF0,994099 Ft
Európa2.50%. min. 2000 HUF
magas2000 Ft, 5 napon belüli visszaváltás esetén az előzőn felül 2.00% pluszköltség
hosszútávT+2 nap

Az Alap kizárólag Európa meghatározó tõzsdéin jegyzett részvényekbe fekteti vagyonát. Az Alap befektetési politikájának legfõbb célkitûzése olyan portfolió-összetétel kialakítása, amely hosszú távon biztosítja a befektetett vagyon reálértékének megõrzését, valamint az infláció feletti reálhozam elérést. Ennek érdekében az Alap befektetései között magasabb arányban szerepelnek a reálgazdaság teljesítményét jobban követõ, és hosszú távon tipikusan magasabb reálhozamot biztosító értékpapírtípusok, elsõsorban a részvények.

Az Alap törekszik a magasabb hozam elérése érdekében eszközölt befektetésekbõl származó kockázatokat csökkenteni, befektetéseinek eszközosztályonkénti és értékpapíronkénti megosztásával, egy jól diverzifikált portfolió felépítésével. Az Alap magyar, illetve külföldi fizetõeszközben denominált értékpapírokba kíván befektetni, oly módon, hogy azonos devizában denominált értékpapírokba harminc százalékot meghaladó mértékben fektet be.

Az Alap az alábbi benchmark teljesítményének meghaladására törekszik: 85% Dow Jones Eurostoxx 50 + 15% RMAX Index. Az Alap aktív befektetési stratégiát folytat, ennek következtében a portfolió összetétele idõbeli korlátozás nélkül eltérhet a benchmark összetételétõl. A visszaváltási igények teljesítése céljára elkülönített likvid eszközök legkisebb aránya az Alap saját tõkéjének 5 %-a. Az Alap befektetési eszközeinek terhére hiteleket nem vesz fel, továbbá az Alap a befektetési eszközeit egyéb módon sem terheli meg. Az Alap értékpapír-kölcsönzést nem végez.

Ajánlás: ez az Alap adott esetben nem megfelelõ olyan befektetõk számára, akik 3 éven belül ki akarják venni az Alapból a pénzüket.

1 Harmadik féllel történő elszámolásból és a befektetési jegyek elszámolási sajátosságaiból adódóan esetenként eltérés lehetséges. Kérjük tekintse meg aktuális díjjegyzékünket!

    Kérjük, olvassa el a jogi nyilatkozatot!
Havi portfóliójelentés
Féléves jelentés
Éves jelentés
Kiemelt Befektetői Információk
Teljes tájékoztató
Kezelési Szabályzat