FRANKLIN MUTUAL EUROPEAN FUND N EUR
ISIN: LU0140363267
Franklin Templeton Investments2001. 12. 31.
-2019. 01. 16.
részvényalap-
EUR€ 18,42
Európa2.50%
magasdíjmentes
hosszútávT+3

A Franklin Mutual European Fund (az „Alap”) célja a befektetései értékének növelése, másodsorban pedig hozambevétel szerzése közép- és hosszú távon.

Az Alap elsõsorban a következõkbe fektet be:
· az európai országokban székhellyel rendelkezõ bármilyen nagyságú vállalatok által kibocsátott értékpapírok

Az Alap kisebb mértékben az alábbiakba is befektethet:
· a fúzióban, összevonásban, felszámolásban vagy más jelentõs vállalati tranzakciókban részt vevõ vállalatok által kibocsátott értékpapírok
· átszervezés vagy pénzügyi átalakítás alatt álló vállalatok bármilyen minõségû hitelviszonyt megtestesítõ értékpapírjai (többek között alacsonyabb minõségû, pl. nem befektetési besorolású értékpapírok)
· nem európai kibocsátók értékpapírjai (legfeljebb az eszközök 10%-áig)
· fedezeti vagy befektetési célú származékos eszközök

Rendkívüli piaci helyzetekben az Alap ideiglenesen nagyobb mennyiségû készpénzt tarthat, amikor az alapkezelõ véleménye szerint a piacok túlzott árfolyam-ingadozást, huzamosabb idejû általános hanyatlást vagy egyéb kedvezõtlen körülményeket mutatnak. Bár az Alap általában legalább öt országban végez befektetéseket, az is lehetséges, hogy csak egyben vagy kettõben fektet be. Az Alap jelenleg elsõsorban nyugat-európai kibocsátók értékpapírjaiba kíván befektetni. A befektetõ csapat részletes, alapvetõ kutatással és elemzéssel keresi és vásárolja meg azokat a részvényeket és hitelviszonyt megtestesítõ értékpapírokat, amelyekkel véleménye szerint csökkentett áron kereskednek.

 

A minimum vételi érték 5 000 EUR.

1 Harmadik féllel történő elszámolásból és a befektetési jegyek elszámolási sajátosságaiból adódóan esetenként eltérés lehetséges. Kérjük tekintse meg aktuális díjjegyzékünket!

    Kérjük, olvassa el a jogi nyilatkozatot!
Havi portfóliójelentés
Féléves jelentés
Éves jelentés
Kiemelt Befektetői Információk
Teljes tájékoztató
Kezelési Szabályzat