FRANKLIN MUTUAL EUROPEAN FUND N EUR
ISIN: LU0140363267
Franklin Templeton Investments2001. 12. 31.
-2018. 08. 13.
részvényalap-
EUR€ 20,31
Európa2.50%
magasdíjmentes
hosszútávT+3

A Franklin Mutual European Fund (az „Alap”) célja a befektetései értékének növelése, másodsorban pedig hozambevétel szerzése közép- és hosszú távon.

Az Alap elsősorban a következőkbe fektet be:
· az európai országokban székhellyel rendelkező bármilyen nagyságú vállalatok által kibocsátott értékpapírok

Az Alap kisebb mértékben az alábbiakba is befektethet:
· a fúzióban, összevonásban, felszámolásban vagy más jelentős vállalati tranzakciókban részt vevő vállalatok által kibocsátott értékpapírok
· átszervezés vagy pénzügyi átalakítás alatt álló vállalatok bármilyen minőségű hitelviszonyt megtestesítő értékpapírjai (többek között alacsonyabb minőségű, pl. nem befektetési besorolású értékpapírok)
· nem európai kibocsátók értékpapírjai (legfeljebb az eszközök 10%-áig)
· fedezeti vagy befektetési célú származékos eszközök

Rendkívüli piaci helyzetekben az Alap ideiglenesen nagyobb mennyiségű készpénzt tarthat, amikor az alapkezelő véleménye szerint a piacok túlzott árfolyam-ingadozást, huzamosabb idejű általános hanyatlást vagy egyéb kedvezőtlen körülményeket mutatnak. Bár az Alap általában legalább öt országban végez befektetéseket, az is lehetséges, hogy csak egyben vagy kettőben fektet be. Az Alap jelenleg elsősorban nyugat-európai kibocsátók értékpapírjaiba kíván befektetni. A befektető csapat részletes, alapvető kutatással és elemzéssel keresi és vásárolja meg azokat a részvényeket és hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat, amelyekkel véleménye szerint csökkentett áron kereskednek.

A minimum vételi érték 5 000 EUR.

1 Harmadik féllel történő elszámolásból és a befektetési jegyek elszámolási sajátosságaiból adódóan esetenként eltérés lehetséges. Kérjük tekintse meg aktuális díjjegyzékünket!

    Kérjük, olvassa el a jogi nyilatkozatot!
Havi portfóliójelentés
Féléves jelentés
Éves jelentés
Kiemelt Befektetői Információk
Teljes tájékoztató
Kezelési Szabályzat