Kiugróan erős az amerikai lakáspiac

2020.08.18. 15:57 • Erste Uzsonna

Kis elmozdulással kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

Kitartott a Home Depot jó szériája a második negyedévben is, miután 38 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 34,5 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 4,02 dollár lett a várt 3,66 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az értékesítések 23%-kal nőttek év/év alapon a várt 11%-kal szemben, ami komoly pozitív meglepetés. A vállalat eredményeiből az látszik, hogy a home office ideje alatt továbbra is nagy összegeket költenek az amerikaiak lakásfelújításra.

Évesített alapon közel 1,5 millió újlakás építése kezdődött meg az USA-ban júliusban, ami 22,6%-os növekedés júniushoz képest a várt 5%-kal szemben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 18,8%-kal ugrott a várt 5,4%-kal szemben. Ebből az látszik, hogy az alacsony jelzálogkamatok továbbra is erős táptalajt adnak a lakáspiaci rallynak a tengerentúlon.

Felülmúlta a várakozásokat a Walmart a második negyedévben. A vállalat közel 138 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 135,6 milliárd dollárral szemben, amin 1,56 dolláros EPS-t csinált a várt 1,24 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az értékesítések 10%-kal nőttek év/év alapon a várt 6,2%-kal szemben. Júliusban azonban már valamivel alábbhagyott az ezt megelőző lendület, ugyanis a vállalat pénzügyi igazgatója szerint a kulcsfontosságú mutató már „csak” 4%-os növekedést mutatott. A vállalat szerint a fogyasztók többnyire felhasználták a koronavírus miatti egyszeri juttatásokat és ez valamiféle normalizálódást hoz az üzletben. A hírekre nem mutat érdemi változást az árfolyam piacnyitás után, mivel a kedvező eredményeket némileg beárnyékolta a júliusi lassulás híre.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás