Megtörtént a részvényfelaprózás a Tesla-nál és az Apple-nél

2020.08.31. 15:45 • Erste Uzsonna

Vegyesen indították az amerikai részvényindexek a mai kereskedést. A mától új tagokkal forgó Dow Jones 0,4%-kal esik, az S&P500 stagnál, a Nasdaq  0,2%-kal emelkedik.

1%-kal emelkedik a Tesla és 2%-kal az Apple árfolyama piacnyitás után, azt követően, hogy megtörtént a részvényfelaprózás mindkét cégnél.

A Fed új monetáris keretrendszeréről beszélt ma a jegybank alelnöke, Richard Clarida. Szerinte a Fed eddigi keretrendszere egy a maihoz hasonló alacsony kamatkörnyezetben kevésbé effektív, ezért volt szükség a változtatásokra. Clarida szerint a Fed a jelenlegi gazdasági környezetben nem tartja szükségesnek esetleges hozamkorlátok bevezetését, ám a későbbiekben, amennyiben érdemben változna a mostani helyzet, nem feltétlen vetné el ezt az opciót. Negatív kamatok szerinte ebben az esetben sem jönnének szóba a Fed-nél. Az amerikai jegybak alelnöke szerint a megváltozott keretrendszernek megfelelően fogja a jegybank gazdasági előrejelzéseit módosítani a szeptember 15-16-ai ülésén, ami érdemi izgalmakat hozhat. Emellett akár arról is láthatnak új információk napvilágot, hogy mihez kezd most az alapkamattal a jegybank, kötik-e majd esetleg a zéró kamat tartását valamilyen konkrét célhoz.

Megkapta az Amazon Prime Air a Szövetségi Légiközlekedési Hatóság engedélyét az USA-ban arra, hogy a levegőben szállítson küldeményeket a címzetteknek. A vállalat ezzel megkezdheti ezen célra szánt drónjainak tesztelését az Egyesült Államokban, hasonlóan az Alphabet leányához, a Wing-hez vagy például a UPS-hez.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás