Ezen az áron nem kell a Tiffany az LVMH-nak

2020.09.09. 15:27 • Erste Uzsonna

Az elmúlt napok komoly esése után 0,5-1,5% körüli pluszt indukálnak piacnyitás előtt a vezető amerikai határidős indexek.

A korábbi sejtéseknek megfelelően valóban eláll a luxusékszer-forgalmazó Tiffany felvásárlásától a Louis Vuitton márkát is tulajdonló LVMH. Korábbi sajtóértesülések szerint szeretett volna egy olcsóbb árat kialkudni a cég, azt követően, hogy a koronavírus komoly visszaesést hozott az amerikai luxusékszerek piacán. Ebbe a Tiffany valószínűleg nem ment bele, így az USA és Franciaország közti kereskedelmi vitára, és a felvásárlás emiatt történő csúszására hivatkozva visszatáncolt az LVMH. A Tiffany szerint ere azonban a vállalatcsoportnak nincsen jogalapja, így perben megtámadta ezt a döntést. A hírekre a Tiffany árfolyama 10%-kal esik piacnyitás előtt.

200 millió dózis koronavírus elleni vakcinát rendelt az Európai Unió a Pfizer-BioNTech kettőstől, ezzel eddig a legnagyobb megrendelést leadva a cégeknél. Emellett további 100 millió dózisra opcionális vételi lehetőséget kap az EU. Pénzügyi részletek egyelőre nem láttak napvilágot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás