Komoly szövetségest kaphat Jeff Bezos

2020.09.10. 16:15 • Erste Uzsonna

Folytatódik az emelkedés az amerikai részvénypiacokon a kereskedés első órájában, 0,5-1% közötti pluszokat láthatunk.

20 milliárd dollár értékű részesedést vásárolhat az Amazon az indiai Rliance Industries kiskereskedelmi üzletágában az ügyhöz közel álló források szerint. Ez a kiskereskedelmi leányvállalat akár 40%-os részesedését is jelenthetné. Ezzel Jeff Bezos ázsiai leggazdagabb emberével, Mukesh Ambani-val lépne szövetségre. A források szerint még nem született meg a végleges döntés az Amazon részéről.

Az ügyhöz közel álló források szerint egyre valószínűbb, hogy kifut a ByteDance a Trump által kiszabott szeptember 20-ai határidőből a TikTok amerikai érdekeltségének értékesítését illetően. Mindezt azután, hogy Kína mesterséges intelligenciával kapcsolatos új állami szabályozása nagyban megbonyolította a Microsoft-al és az Oracle-el val egyeztetéseket.

Jane Fraser váltja Mike Corbat-et a Citigroup élén februárban, ezzel az első nagy amerikai bank lesz, amit női vezérigazgató fog irányítani.

A vártnál valamivel többen, 884 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami stagnálás az előző heti adathoz képest és némileg felülmúlja a 850 ezres elemzői konszenzust. Ami ennél nagyobb negatívum, hogy a folyamatban lévő segélykérelmek 13,4 millióra ugrottak a korábbi 13,3 millióról a várt 12,9 millióval szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás