Hamar meggondolták magukat a befektetők

2020.09.25. 16:39 • Erste Uzsonna

Vegyesen kezdték a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 0,5%-kal emelkedik, a Dow és az S&P500 stagnál.

Azt követően, hogy a szeptember 16-ával zárult héten rég nem látott mennyiségű pénz áramlott amerikai részvényalapokba a Bank of America és az EPFR szerint, a szeptember 23-ával zárult héten rég nem látott kiáramlás volt tapasztalható, közel 26 milliárd dollár értékben. Ezzel a kezdeti „vedd meg az esést” reakció a szeptember eleji korrekció után ismét eladói hullámba ment át az adatok alapján. A Bank of America stratégája szerint ezzel együtt is még egy egészséges korrekcióról beszélünk.

0,4%-kal nőtt hó/hó alapon a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban augusztusban az előzetes adatok szerint a várt 1,5%-kal szemben, ezzel megtorpant az előző havi közel 12%-os növekedést mutató lendület. A védelmi célú és repülőgéprendelésektől tisztított adat jobb képet mutatott, miután itt 1,8%-os növekedést láthattunk a várt 1%-kal és az előző havi 2,5%-kal szemben. Hó/hó alapon a védelmi célú megrendelések és az autórendelések visszaesést mutattak, ezek voltak a főbb visszahúzó tényezők.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás