Konzervatív megközelítésben is 11 ezret érhet az OTP

2020.10.02. 13:34 • Erste Ötletgyár Maxi

Régiós bankelemzőnk 11.000 forintra csökkentette az OTP-re vonatkozó 12 hónapos célárat, és továbbra is felhalmozásra ajánlja a részvényt.

A jelenlegi erősen bizonytalan környezetben igyekeztünk a konzervatív oldalon maradni. A céltartalékolás esetében például az OTP menedzsment előrejelzésénél pesszimistább szcenáriót alkalmaztunk, amit még jövőre is fenntartottunk. 1,5%-os kockázati költséggel kalkuláltunk, szemben az OTP 1,25%-os prognózisával.

A magasabb céltartalékképzés és az alacsonyabb nettó kamatmarzs hatására idén a nettó eredmény 300 milliárd alá csökkenhet, és jövőre is ezen a környéken maradhat, hogy a 2019-es szintet igazából csak 2023 környékén érje újra el.

Óvatosak voltunk az értékelésnél is, ahol a diszkontált osztalék modellben nem csak az osztalék csökkent az elkövetkező évekre, hanem a tőkeköltség is megemelkedett a korábbi 10 százalékról 12 százalékra, miközben a tőke megtérülési rátát a korábbi 13 százalékról 12 százalékra csökkentettük hosszútávon.

Értékeltség

Úgy véljük, hogy a fent vázolt, alapvetően pesszimista feltételek mellett is alulárazott a jelenlegi szinteken az OTP. Ezt támasztja alá a regressziós elemzésünk is, ami alapján az OTP enyhe diszkonttal forog a szektortársakhoz képest, miközben a bank növekedési lehetőségei és kiemelkedő jövedelmezősége inkább enyhe értékeltségi prémiumot tenne indokolttá.

Ha a régiós bankok idei, illetve jövő évi P/E értékeltségét vesszük górcső alá, szintén azt láthatjuk, hogy az OTP diszkonttal forog a szektortársakhoz képest.

Csányi ismét színre lép

Augusztus végéig az OTP kitartóan vette saját részvényeit, de mióta az MNB erősen korlátozta a bankok saját részvény vásárlásait, már nem vett további saját részvényeket.

Viszont az elmúlt napokban ismét megjelent a Csányi Sándorhoz kötődő Sertorius alap, mely ha nem is kiemelkedően nagy tételekkel, de OTP részvény vásárlásokba kezdett. A részvénytársaságok első embereinek részvény tranzakció pedig gyakran beszédesek és bizalomépítők.

Technikai kép

A múlt héten 9.000 pont alatti szintről megfordult az OTP kurzusa, és az MACD indikátor tegnap vételi jelzést is adott. Ennek ellenére a következő napok nem ígérkeznek könnyűnek, hiszen a 10.000 forintos lélektani szint körül egy ellenállászóna húzódik, azonban ha ezen sikerül túllendülnie a részvénynek, akkor a 11.170-es szintet veheti célba, ami gyakorlatilag megegyezik a fundamentális célárunkkal.

A veszteséglimitáló stop-loss megbízást a múlt héten 9.060 pontnál hagyott rés alá, 9.040 ponthoz javasoljuk elhelyezni.

Forrás: Bloomberg

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás