Szárnyalt a Goldman, csalódást keltett a Bank of America

2020.10.14. 16:35 • Erste Uzsonna

Minimális emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

Ahogyan azt már a Citi és a J.P. Morgan eredményeiből sejteni lehetett erős negyedévet zárt a Goldman Sachs is. A bank év/év alapon 30%-kal növekvő, 10,8 milliárd dolláros bevételt generált a várt 9,4 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 9,68 dollár lett a várt 5,52 dollárral szemben. A kereskedési bevételek 4,6 milliárd dollárt tettek ki (+29% év/év) a várt 4,4 milliárd dollárral szemben, míg a befektetési banki tevékenységekből 2 milliárd dolláros bevételt generált a bank a várt 1,8 milliárd dollárral szemben. A bank által kezelt ügyfélvagyon 2.000 milliárd dollárra nőtt, ami 16%-os növekedés év/év alapon. A teljes céltartalék mértéke 300 millió dollárra csökkent a megelőző negyedévi 1,6 milliárd dollárral szemben, ami szintén nagyban hozzájárult a vártnál jobb profithoz. A jó eredmény ellenére stagnálást mutat az árfolyam piacnyitás után.

A Bank of America a kereskedési bevételek terén lefelé lógott ki a sorból, ugyanis 3,3 milliárd dolláros bevétele ezen a téren elmaradt a 3,5 milliárd dolláros konszenzustól, ami csak 4%-os év/év alapú növekedést jelentett. Ezzel az EPS 0,51 dollár lett a várt 0,49 dollárral szemben. A nettó kamatbevétel 17%-kal esett év/év alapon a vártnak megfelelő 10,2 milliárd dollárra. A bank a szektortársakhoz hasonlóan a vártnál kevesebb céltartalékot képzett, 1,4 milliárd dollárt a várt 1,9 milliárd dollárral szemben. Ennek fényében a vártnak nagyjából megfelelő profit inkább csalódást keltő eredmény. Az árfolyam 3%-kal esik piacnyitás után.

Alulmúlta az elemzői várakozásokat a Wells Fargo a harmadik negyedévben. A bank 0,42 dolláros EPS-t ért el a várt 0,45 dollárral szemben. A vártnál alacsonyabb céltartalékolás segítette a profiotsort, ezt azonban ellensúlyozta az, hogy nagyjából 700 millió dollár értékben restrukturálsái költségeket számolt a cég, ami mellett 1 milliárd dollárnyi tartalékot is képzett potenciális kártérítésekre. A nettó kamatbevétel közel 20%-kal esett 9,4 milliárd dollárra a várt 9,7 milliárd dollárral szemben. A teljes hitelállomány 920 millió dollárra csökkent a negyedévben, ami 2%-os esés a megelőző negyedév végéhez képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás