Jól zárta a negyedévet a Morgan Stanley is

2020.10.15. 15:55 • Erste Uzsonna

1% körüli csökkenéssel kezdték a mai kereskedést a vezető amerikai részvényindexek.

Felülmúlta harmadik negyedéves elemzői várakozásokat a Morgan Stanley. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,66 dollár lett a várt 1,28 dollárral szemben, amit 11,7 milliárd dolláros bevételen ért el a cég a várt 10,6 milliárd dollárral szemben. A részvény- és kötvénykereskedési kereskedési bevételek 4,1 milliárd dollárt tettek ki a várt 3,8 milliárd dollárral szemben. A vagyonkezelési üzletág 4,7 milliárd dolláros bevételt ért el, felülmúlván a 4,5 milliárd dolláros konszenzust. Ezzel a hat nagybank mindegyike közzétette már a jelentését, amiből az körvonalazódott ki, hogy a részvény- és kötvénypiac kifejezetten aktív volt a harmadik negyedévben, az alacsonyabb hozamkörnyezet azonban rányomta a hagyományos banki tevékenységekre a bélyegét. A céltartalékolás terén a bankok többsége az első félévben elég agresszív volt ahhoz, hogy a negyedik negyedévtől már inkább céltartalék-feloldásról lehessen beszélni a dolgok mostani állása szerint.

898 ezren folyamodtak eső ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten a megelőző heti 845 ezret követően, ami felülmúlta a 825 ezres konszenzust. Jó hír azonban, hogy a folyamatban lévő segélykérelmek több mint egy millió fővel, 10 millió környékére estek a várt 10,5 millióval szemben.

17 pontról 10,5 pontra esett a New York-i Fed feldolgozópari index októberben a várt 14 ponttal szemben. A philadelphiai Fed hasonló indexe ezzel szemben 32,3 pontra ugrott az előző havi és a várt 15 ponttal szemben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás