Jól tartotta magát a Verizon

2020.10.21. 16:01 • Erste Uzsonna

0,5-0,8% közötti emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedést.

A vártnak megfelelő 31,5 milliárd dolláros árbevételen 1,25 dolláros tisztított EPS-t ért el a Verizon a harmadik negyedévben, mai felülmúlta az 1,22 dolláros elemzői konszenzust. A teljes évre 0-2% közötti növekedést vár a cég az egy részvényre jutó tisztított EPS-ben, ami kicsivel a konszenzus feletti szám. A vállalathoz a negyedévben összesen 553 ezer új vezetéknélküli szolgáltatásra előfizető csatlakozott csökkentve a szolgáltatást lemondók számával, ami felülmúlta a 475 ezres konszenzust. A cég szélessávú vezetékes otthoni internetelőfizetésére is kifejezetten jól alakult a kereslet. Az idei évben a korábban megjelölt 17,5-18,5 milliárd dolláros sáv tetejét szeretné beruházásokra költeni a cég, az 5G hálózat mielőbbi szélesebb kiépítés érdekében. A hírekre az árfolyam 1%-kal emelkedik piacnyitás után.

A vártnak megfelelő 3,4 milliárd dolláros árbevételen 8,84 dolláros EPS-t jelentett a Biogen a harmadik negyedévre a várt 8,05 dollárral szemben. A teljes évre azonban immáron már csak 32,5 és 33,5 dollár közötti EPS-t vár a cég a korábbi 34-36 dollár közötti becslésével szemben, mivel egyik kulcskészítményének generikus versenytársai jöttek a piacra, amik a vártnál gyorsabban csökkentik az iránta lévő keresletet. A hírekre 1%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

A Fehér Ház egyik vezetője szerint a cél a következő 48 órában megállapodni egy stimulusról a demokraták és a republikánusok között.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás