Pozitív munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból

2020.10.22. 15:45 • Erste Uzsonna

0,2-0,5% közötti emelkedést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek piacnyitás után.

787 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami érdemben alulmúlta a megelőző heti 870 ezres értéket. A folyamatban lévő segélykérelmek száma 8,4 millióra csökkent a korábbi lefelé korrigált 9,4 millióról a várt 9,6 millióval szemben. Ezek összességében további kedvező tendenciát mutató adatok.

Év/év alapon 9%-kal csökkenő, 8,7 milliárd dolláros bevételt ért el a Coca-Cola a harmadik negyedévben a várt 8,4 milliárd dollárral szemben, amin 0,55 dolláros EPS-t csinált a várt 0,47 dollárral szemben. Az árbevétel visszaesése mögött az állt, hogy a bevételek felét kitevő éttermek és egyéb szolgáltatók még mindig nem álltak vissza teljes mértékben a megszokott üzletmenetre, sőt egyes esetekben, például Európában ismét szigorodnak a nyitvatartási feltételek. Az eladott termékek darabszáma globálisan 4%-kal esett a negyedévben, októberben eddig alacsony, egyszámjegyű százalékos csökkenést tapasztalt a cég. Komolyabb felpattanás ezzel még továbbra is várat magára, de a számok összességében a vártnál jobbak lettek. Az árfolyam így 2%-kal emelkedik piacnyitás után.

Év/év alapon 5%-kal estek az AT&T bevételei a harmadik negyedévben 42,3 milliárd dollárra, ez azonban felülmúlta a 41,7 milliárd dolláros konszenzust. Az egy részvényre jutó tisztított EPS a vártnak megfelelő 0,76 dollár lett. A cég szerint a koronavírus miatti negatív hatások 0,21 dollárral csökkentették az EPS-t. A telekomóriás vezetéknélküli szolgáltatásaira közel 1,1 millióan fizettek újonnan elő, miközben televíziós előfizetéseiket közel 600 ezren mondták le. Ez egyébként kisebb mint a várt közel 900 ezres érték. Az HBO és HBO Max szolgáltatásokra 1,7 millió új előfizető érkezett, amivel globálisan 57 millióra nőtt ez a szám. A jelentésre 4%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás