Újabb jelentések érkeztek

2020.10.28. 15:03 • Erste Uzsonna

Erős eredményt produkált a UPS a harmadik negyedév során. A 2.28 dolláros EPS 10%-kal emelkedett az előző évhez képest és magasan az 1.9 dolláros elemzői várakozás felett érkezett. A 21.2 milliárd dolláros bevétel 16%-kal emelkedtek a tavalyi évhez viszonyítva és az elemzők által várt $20.3 milliárd felett érkezett. A management továbbra sem tudja megjósolni a koronavírus üzletre mért hatását vagy időtartamát. Ennek megfelelően nem kaptunk számszerűsített előrejelzést a társaságtól.

A 6 centes EPS nagy meglepetést hozott a GE befektetőinek körében, az elemzők ugyanis 4 centes veszteségre számítottak. A $19.4 milliárdos bevétel szintén felülmúlta a várakozásokat. Ezenfelül free cash flow előre jelzéssel is szolgált a társaság, miszerint a negyedik negyedévben minimum $2.5 milliárdos többletre számít a management, illetve pozitív FCF eredményre 2021 tekintetében. Az első három negyedévben $3.8 milliárdos FCF veszteséget termelt a társaság, amit a negyedik negyedévtől várt pozitív teljesítmény a harmadára csökkenthet.

Tovább tervezi csökkenteni a dolgozói létszámot a Boeing. A társaság további 7 ezer ember elbocsátást jelentette be, ezzel 30 ezerre növelve az idei elbocsátások számát. A Boeing év elején 160 ezer embert foglalkoztatott. A vállalat az elemzői várakozásoknál alacsonyabb, részvényenkénti 1.39 dolláros veszteséget jelentett. A bevételek az előző évhez képest 29%-kal $14.1 milliárdra csökkentek, ami felülmúlta az elemzők által várt $13.8 milliárdos értéket.

Meglepő módon a Mastercard harmadik negyedéves jelentése alulmúlta a várakozásokat. Az EPS 28%-kal csökkent az előző évhez képest, az 1.51 dolláros eredmény pedig elmaradt az elemzők által várt 1.66 dolláros értéktől. A Mastercard esetében is a koronavírus jelenti a fő problémát, aminek következtében elmaradtak az utazási és külföldi vásárlások. A nemzetközi forgalomból származó díjak 48%-kal csökkentek az előző évhez képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás