Visszaeső céltartalékolás segíti az OTP eredményét

2020.11.04. 10:57 • Erste Ötletgyár Mini

Az OTP november 6-án, pénteken teszi közzé negyedéves eredményét. Az előző két negyedévekben látott kiugróan magas céltartalékolást követően a harmadik negyedévben a céltartalékolás jelentősen visszaeshetett annak köszönhetően, hogy az eszközminőség stabil maradt az előző negyedévhez képest. Ezért az első negyedévi 92 milliárd és a második negyedévi 39 milliárd forintos céltartalékképzés után mindössze 15,8 milliárd forintnyi céltartalékképzéssel számolunk a harmadik negyedévre.

A teljes bevétel 2%-kal bővülhetett negyedév/negyedév alapon, főleg a nettó díjak és jutalékok visszapattanása miatt. Az erőteljes hitelbővülés fennmaradásával számolunk, ami ellensúlyozhatta a várt 2 bázispontos nettó kamatmarzs csökkenést az előző negyedévhez képest, így a nettó kamatjövedelem enyhén javulhatott az előző negyedévhez képest. Az egyéb jövedelmek visszaeshetnek az előző negyedévhez képest, ugyanis a második negyedévben egy egyszeri, pozitív tétel is elszámolásra került. A működési költségek ismét emelkedhettek az előző negyedévhez képest.

A korrigált eredmény összességében 104,4 milliárd forint, a számviteli eredmény pedig 99,9 milliárd forint lehetett a harmadik negyedévben. A különbség az akvizíciós és az integrációs tevékenységekhez kötődő költségekből adódik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás