Továbbra sincs egyértelmű eredmény

2020.11.04. 14:50 • Erste Uzsonna

Rendkívüli volatilitással zajlik a reggeli kereskedés Amerikában. A S&P 500 futures 1%-ot meghaladó mínuszból több mint 2%-os pluszba fordult, ráadásul többször is!

Még nagyban folyik a szavazatok számlálása, így az amerikai elnökválasztás konklúzív eredményére továbbra is várni kell. Arizona a demokraták, Florida és North Carolina pedig úgy látszik a republikánusok mellett tette le a voksát. A három legfontosabb államból azonban továbbra sem érkezett végleges eredmény. 95%-os feldolgozottság mellett Wisconsin 49.6-48.9 arányban Biden felé húz, 91%-os feldolgozottság mellett Michigan-ben 49.5-49.0 előnnyel Trump vezet, Pennsylvania 64%-os feldolgozottsága pedig 55.7-43.1 arányban republikánus győzelmet mutat. Jelen állás szerint Bidennek a három államból minimum kettőt vinnie kell a győzelemhez. Wisconsin és Michigan meglehetősen kérdéses, Pennsylvania számai pedig nem túl relevánsak a korai szavazatok késői feldolgozásának köszönhetően.

Az ADP munkaerőpiaci riport alapján októberben a foglalkoztatottak száma a 643 ezres várakozásokat alulmúlva csupán 365 ezerrel emelkedett. Szeptemberben 753 ezer új munkahely született.

Magyar idő szerint 4 órakor érkezik az ISM szolgáltatóipari index.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás