Egy hajszálon múlhat Georgia

2020.11.05. 15:54 • Erste Uzsonna

Kitörő formában folytatják egyelőre a mai napot is a vezető amerikai részvényindexek, piacnyitás után 2% körüli pluszokat láthatunk.

Georgia-ban a nagyjából 5 millió szavazatból már csak 50 ezer megszámlálása van hátra, úgy, hogy Joe Biden-ek még 18 ezer szavazatot kéne ledolgoznia. Biden a kései levélszavazatok nagyjából 70%-át kapta átlagosan, így nagyon szoros lehet a végjáték. Ha itt alulmarad, akkor is még neki áll a zászló összességében, de egy georgiai győzelemmel már ő lenne az elnök.

A Szenátus továbbra is a republikánusok kezére áll, de benne van a pakliban, hogy még több államban is második kört kell tartani, mert egyik jelölt sem éri el az 50%-os küszöböt. Ezzel pedig itt még korai lenne győztest kikiáltani.

2,83 dolláros tisztított EPS-t ért el a General Motors a harmadik negyedévben, érdemben felülmúlva az 1,45 dolláros elemzői konszenzust. Mindezt a vártnak megfelelő 35,5 milliárd dolláros árbevételen érte el a cég. A vártnál jobb eredmény főként a nagy profitmarzsú pickup truckok iránti erős keresletnek volt köszönhető. A jó hírre 3%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

A vártnak megfelelő 155 milliárd jüanos árbevételt ért el az Alibaba a harmadik negyedévben (+30% év/év), amin 47,5 milliárd jüanos EBITDA-t realizált a várt 46,2 milliárd jüannal szemben. A havi aktív mobilos online felhasználók száma 881 milliós érétket mutatott a negyedév végén a várt 899 millióval szemben. A felhőalapú szolgáltatásokból származó árbevétel 14,9 milliárd jüan lett a várt 14,3 milliárd jüannal szemben, 60%-kal növekedve év/év alapon. A vártnak csupán megfelelő eredmény hatására 3%-ka lesik Az árfolyam piacnyitás után.

A várttól kissé elmaradó, év/év alapon 7%-kal eső, 4 milliárd dolláros árbevételt ért el a Teva a harmadik negyedévben, amin a vártnak megfelelő 0,58 dolláros EPS-t ért el. Egész éves árbevételi várakozását 16,5-16,8 milliárd dollárra vette le a cég a korábbi 16,6-17 milliárd dollárról, miután a koronavírus miatti kevesebb doktorlátogatás továbbra is rányomja a bélyegét az értékesítésekre. A hírekre 7%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás