Pozitív hangulatban folytatódik a kereskedés

2020.11.18. 15:19 • Erste Uzsonna

Jó hírek következtében ismét emelkedést mutat a futures piac. A Dow, S&P 500, és NASDAQ 100 Futures termékek 0.4, 0.2 és 0.1%-os pluszban kereskednek.

Végre elérkezett a nap, amikor az FAA zöld lámpát adott a Boeing által gyártott 737 MAX repülőgépek légiforgalmi visszatérésére. A döntést követően a repülőgépek várhatóan Európában is hamar megkapják a szükséges engedélyeket, korábban ugyanis az európai hatóságok elégedettségüket fejezték a Boeing által bevezetett változtatások kapcsán. Az FAA döntése nem számít meglepetésnek, már októberben számítani lehetett arra, hogy pár héten belül megérkezik az engedély.

A Pfizer napokon belül benyújthatja engedélyezési kérelmét, miután a társaság által fejlesztett koronavírus vakcina végső eredménye 95%-os hatékonyságot mutatott komoly mellékhatások nélkül.

Ismét csökkentette az Apple az App Store forgalmazási díjait. 2016-ban a társaság a bevétel 30%-ról 15%-ra csökkentette részesedését azon termékeknél, ahol a felhasználók több mint egy éves előfizetést kötöttek. Idén év elején több email és játék applikációnál is 30%-ról 15%-ra csökkentette részesedését az Apple, ma pedig szintén 15%-ra vágta a részesedését azon termékeknél, amelyek éves bevétele nem éri el az egy millió dollárt. Az Apple reméli, hogy a döntés neutrális hatással lesz saját bevételére. A management abban bízik, hogy az alacsonyabb díjak nagyobb termékpalettához fognak vezetni, így a magasabb volumen ellensúlyozza az egységárak csökkenését.

Az építőipar továbbra is erősnek bizonyul. Az új ingatlan beruházások 4.9%-ot emelkedtek októberben, szemben a 3.2%-os konszenzussal. A építési engedélyekben nem volt változás, 2007 óta nem láttunk ennyi engedélyezi kérelmet az építőipari társaságok részéről.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás