Folytatódik a jelentési szezon

2021.01.20. 15:04 • Erste Uzsonna

Pozitív hangulatban folytatódhat a hét a tengerentúlon. A főbb index futures termékek 0.3-0.9%-os emelkedést mutatnak a nyitáshoz közeledve. A tegnapi naphoz hasonlóan ismét a technológiai papírok mutatják a legnagyobb ugrást.

A koronavírus elhúzódásának következtében megemelte várakozását a Procter & Gamble. A júniusban véget érő fiskális évre korábban 5%-os bevétel és 5-8%-os eredmény növekedéssel számolt a management. A mai sajtótájékoztatón azonban 6 és 10%-os növekedésre emelte várakozását a vezetőség. Az előző negyedévben elért bevétel és eredmény is meghaladta az elemzői várakozásokat. A konszenzus 1.51 dollár helyett 1.64 dollár lett a részvényenkénti profit.

Rendkívül erős eredménnyel zárta az évet a Morgan Stanley. A robosztus teljesítményt nyújtó befektetési banki, kereskedési, és vagyonkezelési üzletágaknak köszönhetően rekord bevételt ért el a társaság a tavalyi év során. A bevételeken kívül az utolsó negyedévben termelt részvényenkénti 6.6 dolláros eredmény is meghaladta az 5.9 dollárra számító konszenzust.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás