A vártnál gyengébben teljesített az amerikai gazdaság.

2021.01.28. 17:32 • Erste Uzsonna

Az előzetes számok alapján évesítve negyedév per negyedév alapon a várt 4.2% helyett csak 4%-kal emelkedett az amerikai GDP. A lakossági fogyasztás a várt 3.1% helyett csak 2.5%-kal emelkedett.

Vegyes eredményt közölt a McDonald’s. Amerikában, ahonnan a működési profit 45%-a származik, erős teljesítményt mutatott a társaság, ugyanakkor Európában a lezárásoknak köszönhetően gyenge volt a teljesítmény. Összességében az utolsó negyedévben elért $5.3 milliárdos bevétel alulmúlta az elemzők által várt $5.4 milliárdot, a részvényenkénti 1.7 dolláros eredmény pedig szintén a konszenzus 1.8 dollár alatt érkezett.

1972 óta az első éves veszteségét könyvelte el a Southwest Airlines. A negyedik negyedévben 1.29 dolláros veszteséget ért el a társaság, ami jobb lett, mint az elemzők által várt 1.67 dolláros veszteség. A $2 milliárdos bevétel ugyanakkor elmaradt a konszenzus $2.1 milliárdtól. A CEO reméli, hogy hamarosan már nullszaldós eredményt fog tudni felmutatni a társaság, a teljesítmény azonban továbbra is a vírus körüli lezárásoktól függ.

Konszenzus feletti számokat jelentett a Mastercard. Az 1.64 dolláros részvényenkénti eredmény jobb lett, mint az elemzők által várt 1.5 dollár. A bevétel év per év alapon 6.8%-kal $4.1 milliárdra csökkent, azonban még így is a konszenzus $4 milliárd felett érkezett. A CEO szerint az utolsó negyedévben 5%-ot emelkedő működési költségek 2021 első negyedévében kétszámjegyű növekedést mutathatnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás