A Johnson&Johnson vakcinája is hatékonynak tűnik

2021.01.29. 15:25 • Erste Uzsonna

Tovább folytatódik a volatilis kereskedés Amerikában. A határidős piac ismét 0,9% körüli minuszban kereskedik a nyitáshoz közeledve.

A Johnson&Johnson 44 ezer fős tesztjének eredménye azt mutatja, hogy a cég vakcinájának hatékonysága eléri a 66%-ot. Ami sokkal fontosabb, hogy a súlyos esetekben 85%-os hatékonyságot biztosít az oltóanyag, a kórházi esetek és halálozások ellen pedig 100%-os védelmet nyújtott a kísérlet során. Sőt mi több, a Pfizer és a Moderna készítményeivel szemben a J&J vakcinát elég hűtőszekrényben tárolni, és egy dózis is elegendő belőle. A vakcina a társaság várakozása szerint márciusban FDA jóváhagyást kaphat, és az év első felében 100 millió dózist fognak tudni elérhetővé tenni Amerikában.

Erős számokat jelentett a Caterpillar. Az ipari gépeket gyártó vállalat 11,2 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 2,12 dolláros profitot termelt 2020 utolsó negyedévében. Az elemzők 10,5 milliárd dollárra és 1,5 dollárra számítottak. Az idei évre vonatkozóan nem közölt előrejelzést a cég.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás