Újabb lazítás jön az ECB-től

2021.03.11. 14:39 • Erste Uzsonna

A futures piacon kitart a pozitív hangulat. A legtöbb index termék 0.4 és 2%-os emelkedést mutat a nyitáshoz közeledve. A legerősebb teljesítményt a NASDAQ mutatja.

A nap legfontosabb eseménye Joe Biden beszéde lesz magyar idő szerint hajnali kettő órakor, amikor az Elnök a tervezett infrastruktúra csomagjának részleteit oszthatja meg a nyilvánossággal.

Annak ellenére, hogy az állampapír hozamok nagyrésze továbbra is negatív tartományban kereskedik, az olasz-német spread változatlanul rendkívül szűk, az euró három hónapja stagnál, a magas és bóvli besorolású vállalatok pedig továbbra is rekord alacsony kamat mellett tudnak forrást bevonni, az ECB mégis az újabb lazítás mellett döntött. A változtatás lényege, hogy a következő negyedévben gyorsabb ütemben fognak állampapírokat vásárolni, mint ahogy azt az év első hónapjaiban tették. Ami az Uniós irányítást illeti a vakcinakampány egy újabb kudarc, azonban még ennek ellenére is előbb utóbb Európában is meglesz a tömeges átoltottság az idei év során. A meglehetősen tiszta jövőkép és rekord laza pénzügyi kondíciók ellenére az ECB továbbra is olyan politikát folytat, mintha a tavaly márciusi válság kellős közepén lennénk. Tavaly március és április között a francia 10 éves állampapír hozama 0 és 20 bázispont között ingadozott, az előző egy hónapban pedig továbbra is ezen szint alatt, -10 és 0 bázispont között mozgott a piac. Teljesen érthetetlen, hogy pontosan milyen pénzügyi kondíciók szigorodása ellene lépett fel ma az ECB.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás