Pozitív hangulatban folytatódik a jelentési szezon

2021.04.15. 16:07 • Erste Uzsonna

Optimista hangulat jellemzi a részvénypiacot, az S&P 500 a nyitás után 0,7%-os pluszban kereskedik.

Az állami támogatásoknak köszönhetően nem meglepő, hogy márciusban ismét rendkívül erős volt a lakossági fogyasztás. A benzinkutak forgalomától és az autó értékesítésektől mentes kiskereskedelmi forgalom 8,2%-kal emelkedett februárhoz képest, ami meghaladta az elemzők által várt 6,4%-ot.

A Bank of America is jobb számokat jelentett a vártnál. A kereskedési bevétel a várt 4,4 milliárd helyett 5,1 milliárd dollár lett, a nettó kamatbevétel 22 milliárd helyett 22,8 milliárd dollár, míg a ROE 9,2% helyett 12,3% lett. A pozitív gazdasági kilátások és a javuló teljesítmény hatására a menedzsment egy 25 milliárd dolláros visszavásárlási programot is bejelentett.

A PepsiCo eredménye is jobb lett a vártnál. Az élelmiszeripari nagyvállalat 14,8 milliárd dolláros bevételt és 1,2 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el az év első negyedévében. Az elemzők 14,6 milliárd dolláros bevételre és 1,1 dolláros eredményre számítottak. A menedzsment továbbra is 4-6%-os bevétel és 7-9%-os eredmény növekedésre számít, aminek következtében 5,8 milliárd dollár osztalékra és 0,1 milliárd dollár visszavásárlási programra számíthatnak a részvényesek.

A Citigroup sem lóg ki a sorból. Az első negyedévben elért 19,3 milliárd dolláros bevétel és 3,6 dolláros részvényenkénti eredmény felülmúlta az elemzők által várt 18,7 milliárdot és 1,1 dollárt. A vezérigazgató szerint példátlan, hogy a válságot követően ilyen gyorsan helyreáll a fogyasztás.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás