Megkérdőjelezték a Pfizer hatékonyságát

2021.07.06. 16:03 • Erste Uzsonna

Vegyes képet mutattak az amerikai határidős indexek nyitás előtt. Az S&P 500 0,04%-ot, a Dow Jones majdnem 0,1%-ot esett, a Nasdaq viszont 0,1%-os pluszban volt.

Tovább estek a Didi Chuxing részvényei a piac előtti kereskedésben, miután a kínai állam ideiglenesen kitiltotta a cég alkalmazását a kínai app store-okból, amíg lefolytatja az ellene indított ügyfélbiztonsági vizsgálatot. A döntés nem akadályozza a céget az otthoni működésben, csupán új felhasználók nem tudják addig használni a szolgáltatást. A részvényár azonban a múlt heti 14 dolláros kibocsátás óta ma 10,9 dollárra esett. A döntés tovább fokozhatja az általános bizalmatlanságot a kínai kibocsátásokkal szemben, miután a kínai állam több évnyi visszafogott szabályozás után most elkezdte pengeélre állítani a tech óriásokat.

Az izraeli egészségügyi hatóságok megkérdőjelezték a Pfizer hatékonyságát az egyre pusztítóbb delta variánssal szemben, aminek következtében a cég részvényei majdnem 1%-ot estek. A Pfizert ugyanakkor továbbra is hatékonynak tartják, mert megelőzi a komoly tünetek kialakulását.

Enyhe eséssel indított a 3M papírja a kereskedés korai óráiban, miután a Credit Suisse jogi kockázatokra hivatkozva vételről semlegesre módosította a részvényre vonatkozó ajánlását. Az elemző szerint hiába van még felértékelődési potenciál a papírban fundamentálisan, a prémium értékeltséget nehéz lesz visszanyerni.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás