Folytatódik a gyorsjelentési szezon

2021.07.14. 14:54 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős piacok pozitív nyitást mutatnak, hiszen a Dow Jones index 0,1%-kal kereskedik feljebb, az S&P 500 0,2%-kal és a Nasdaq Composite index pedig 0,4%-kal jegyzik magasabban.

A mai napon folytatódnak a gyorsjelentések és a legfontosabb cégek, akik ma jelentenek azok a Bank of America, Delta Airlines, Citigroup és a Wells Fargo.

A kereskedési és hitelezési üzletágak gyenge teljesítményének köszönhetően elmaradt a várakozásoktól a Bank of America bevétele. A második negyedévben elért $21,5 milliárdos nettó árbevétel alulmúlta az elemzők által várt $21,8 milliárdot. A részvényenkénti 1,03 dolláros eredmény ugyanakkor messze meghaladta a konszenzus 77 centes becslését. További pozitívum, hogy a vezetőség szerint több mint egy év után először ismét növekedésnek indult a hitelállomány, a következő negyedévekben pedig magas osztalék fizetést és részvény visszavásárlási programot tervez a management.

A Delta Air Lines teljesítménye felülmúlta a várakozásokat. A második negyedévben elért $7,13 milliárdos bevétel és részvényenkénti 1,07 dolláros veszteség meghaladta az elemzők $6,30 milliárdos bevétel és -1,42 dolláros eredmény becslését. A vezetőség szerint 30%-os csökkenést mutathat a harmadik negyedévben az árbevétel 2019-hez képest.

A Citigroup felülmúlta az elemzői várakozásokat, hiszen a bevétel megütötte a 17,47 milliárd dollárt, felülmúlva a 17,2 milliárd dolláros előrejelzést. EPS alapon is szép teljesítményt ért el a vállalat, hiszen a 2,85 dolláros eredmény jobb lett, mint a várt 1,96 dollár. Éves bázison viszont a bevétel 12%-os csökkenést produkált, ami a kötvénykereskedési szegmens gyengébb teljesítménye miatt, illetve a csökkenő hitelkártya-hitelek és csökkenő kamatlábakkal lehet magyarázni. A vállalat papírja nyitás előtt 1,1%-os pluszban van.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás