Tovább emelkedik az amerikai határidős piac

2021.07.16. 14:54 • Erste Uzsonna

Emelkednek az amerikai részvényindex-határidős ügyletek az államkötvény-hozamokkal, ahogy a befektetők a magas infláció mellett a gazdasági újranyitás eredményét és a Federal Reserve támogatásának kilátásait is számításba vették. A Russell 2000 Index és az S&P 500 Index szeptemberi lejáratú határidős ügyletei legalább 0,2% -kal emelkedtek a reggeli órákban.

A Moderna Inc. megugrott a piac előtti kereskedelemben, közel 8%-os szárnyalást produkálva, miután az oltóanyag-gyártó hivatalosan is bekerül az S&P 500 indexbe.

Tegnap találkozott Joe Biden és Angela Merkel német kancellár, akik többek között az USA-ban a járvány kezdete óta érvényben lévő Európai utazási tilalmat és a Nord Stream 2 gázvezetéket is megvitatták, utóbbit csekély eredménnyel. Biden viszont biztató jeleket adott a nyitással kapcsolatban; az amerikai elnök a „következő pár napban” tervezi bejelenteni az európai nyitás ütemét, bár a delta variáns okozta nehézségeket mindketten továbbra is hangsúlyozták. Németországnak mindeközben más gondja is van; már több, mint száz halottja és több száz eltűntje van az évszázad legsúlyosabb árvizének, amit a tudósok a klímaváltozásra számlájára írnak.

Kína eközben mentességet tervez adni a Hong Kongban tőzsdére lépő vállalatoknak a kiber-biztonsági szabályozások egy része alól, ami jelentősen megkönnyítené azoknak a cégeknek a dolgát, akik az USA helyett inkább Hong Kong-ban listáznak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás