Ismét minden tekintet az amerikai jegybankra szegeződik

2021.07.28. 16:14 • Erste Uzsonna

Az amerikai piacok emelkednek a tegnapi korrekciót követően. Az S&P 500 és a Dow Jones 0,1%-os, míg a Nasdaq Composite 0,2%-o pluszban kereskedik.

Ma este ismét kamatdöntő ülést tart a Federal Reserve, ahol a legfontosabb kérdés megint az eszközvásárlási program jövője lesz. Ezzel kapcsolatban nem várható érdemi bejelentés Jerome Powell-től a sajtótájékoztatón.

A fogyasztói bizalmi index júliusban 129,1 pontra emelkedett, ami 2020 februárja óta a legmagasabb szint. Ez továbbra is azt bizonyítja, hogy a harmadik negyedév erős lehet, és a kilátások minden téren jobbak lehetnek a következő időszakban.

A vártnál jobb számokat jelentett a Boeing. A társaság a második negyedév során 17 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 40 centes eredményt ért el, ami messze felülmúlta a konszenzus 16,5 milliárdos dolláros és -81 centes becslését. Piacnyitás előtt 5,5%-os pluszban volt a papír.

A McDonald’s is felülmúlta a várakozásokat. A részvényenkénti 2,37 dolláros eredmény és az 5,89 milliárd dolláros bevétel is pozitív meglepetés volt az elemzők 2,1 dolláros és 5,57 milliárdos becsléséhez képest. A cég részvénye 1% körüli esést mutatott piacnyitás előtt.

A Pfizer második negyedéves jelentése is jobb volt, mint azt az elemzők várták. A gyógyszercég 1,07 dolláros EPS-t és 18,98 milliárdos bevételt generált, felülmúlva az elemzők által várt 0,97 dolláros egy részvényre jutó eredményt, míg a bevétel várakozásokat több, mint 8%-kal múlta felül. A vállalat 29%-kal 33,5 milliárd dollárra emelte meg a 2021-es árbevétel előrejelzését, miután a delta variáns egyre több országban van jelen. A jelentés szerint a második negyedévben 7,8 milliárd dollár értékben adott el vakcinát a Pfizer.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás