Lassul az amerikai gazdasági fellendülés?

2021.08.04. 15:57 • Erste Uzsonna

A csalódást keltő júliusi foglalkoztatottsági adatok után eséssel kezdik a napot az amerikai indexek. Az S&P 500 0,3%-os, a Dow Jones 0,5%-os mínuszt mutat, a Nasdaq Composite index pedig változatlan.

A júliusi foglalkoztatottsági adatok csalódást okoztak, hiszen csak 330.000 új munkahelyet hoztak létre a vállalatok, ami elmarad az elemzők által várt 690.000 új munkahelytől. Az adatokból a gazdasági fellendülés lassulása látható, de a munkaügyi hivatal által gyűjtött, pénteken megjelenő adatok pontosabb képet adnak majd a jelenlegi gazdasági helyzetről.

A General Motors ma tette közzé második negyedéves eredményét, ami vegyes képet mutatott. A részvényenkénti eredmény 1,97 dollár lett, ami elmaradt az elemzők által várt 2,23 dolláros szinttől. Ugyanakkor a cég 34,2 milliárd dollár értékben adott el termékeket, ami jobb, mint a Wall Street 30,9 milliárd dolláros várakozása. A jelentésből az is kiderült, hogy a vállalat megemelte a várakozásait a bevétel és az EPS tekintetében, hiszen a teljes évre 11,5-13,5 milliárd dollár közötti bevételt vár, ami 15%-os emelést jelent. Az EPS 5,4-6,4 dollár között várható a teljes üzleti évre, ez egy dolláros emelkedést jelent. Közel 6%-os eséssel kezdte a részvény a kereskedést.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás