A kiemelkedő negyedév nem mindig jelent részvényár emelkedést

2021.08.05. 15:26 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek emelkedést mutatnak: a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq Composite is egyaránt 0,2%-osat. A mai pozitív hangulatot a munkanélküli segélyek alakulása ösztönözte, hiszen munkanélküli-segélyért újonnan 385.000 fő jelentkezett, ami megegyezik a várakozásokkal, míg a tartós munkanélküli-segély kérelmezők száma 2,93 millió, ami jobb, mint az elemzők által várt 3,26 millió kérelmező.

Joe Biden ma jelentheti be azt a tervezetét, ami szerint 2030-ig az új autó értékesítések 40-50%-ának elektromosnak kell lennie. A kezdeményezést olyan vállalatok támogatják, mint a General Motors, Ford és a Stellantis (korábban Fiat Chrysler).

A Moderna ma tette közzé második negyedéves eredményét, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat, viszont nem akkora mértékben, hogy az idei, közel 140%-os emelkedést indokolja, ezért nyitás előtt 3,4%-ot esik a részvény. A vakcinagyártó a második negyedévben 6,45 dolláros EPS eredményt ért el, ami felülmúlta az 5,82 dolláros várakozást. A cég bevétele 4,4 milliárd dollár lett meghaladva az elemzők által várt 4,28 milliárdot. A vállalat azt is bejelentette, hogy 1 milliárd dollár értékben fog részvényeket visszavásárolni az elkövetkezendő két évben. A jelentésből az is kiderült, hogy a Moderna COVID-19 elleni vakcinája 93%-ban hatásos hat hónappal a második oltást követően.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás