Továbbra is esnek a kisker cégek részvényei

2021.08.18. 15:37 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek kisebb esést mutattak, a Dow 0,2%-os, az S&P és a a Nasdaq pedig 0,1%-os mínuszban volt a nyitás előtt.

Ma több kiskereskedelmi cég is közzétette második negyedéves számait. A Target Corporation eredménye alapvetőlen felülmúlta a Wall Street várakozásait, hiszen a 25,16 milliárd dolláros bevétel jobb lett, mint a várt 24,51 milliárd. Az üzemi marzs 9,8%-ra emelkedett, míg az elemzők 9,1%-ra számítottak. A vállalat tisztított bevétele 8,9%-kal emelkedett, miközben az elemzők 8,2%-os emelkedést vártak. Az emelkedés a tranzakciók 12,7%-os növekedésének volt köszönhető. Ahogy tegnap a Walmart, úgy ma a Target vezetősége is elmondta, hogy a delta variáns terjedése eddig nem okozott semmifajta fennakadást, az üzleti modell egyszerűen tudott alkalmazkodni a vírushelyzethez. A menedzsment az év második felében is kiemelkedő teljesítményre számít.

Több cég is elmondta, hogy a készpénz állományának egy részét kriptovalutákba fekteti. Ilyen többek között a Tesla és a Square is. Viszont a Palantir egy szokatlan dolgot csinált. 51 millió dollár értékben vásárolt aranyrudakat, ami azt jelentheti, hogy a vállalat gazdasági lassulásra számít. Arészvényesek a cégek meglévő készpénzét általában osztalék vagy részvény visszavásárlás formájában szeretik látni, ezért is szokatlan ez a lépés.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás