Amerika emelkedik

2021.09.01. 14:51 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek emelkedtek ma, tükrözve a pandémia utáni rugalmas gazdasági kilábalásba vetett növekvő befektetői bizalmat. Az S&P 500 az előző havi rekord-zárásai után ma ismét 0,4%-os emelkedést mutat, a Nasdaq és a Dow Jones pedig 0,3% illetve 0,2%-os pluszban várja a piacnyitást.

Az ADP adatai szerint az amerikai gazdaság 374.000 új munkahelyet hozott létre augusztusban, ami elmarad a várt 625.000-től. Az új munkahelyek nagy része a szabadidő és vendéglátás szektorban jött létre.

Az Intuit, a TurboTax és a QuickBooks pénzügyi szoftverek készítője 10 milliárd dollár feletti összegért vásárolná meg a Mailchimp nevű email-marketing céget, ezzel digitális marketing eszközökkel ruházná fel a QuickBooks-t. Az átvétel az Intuit eddigi legnagyobb befektetése lenne, bár a tárgyalások során az alku még bőven elbukhat.

Az Ark Investment Management egy olyan új, tőzsdén jegyzett, az átláthatóságra összpontosító ETF-et indítana, ami kizárná az alkohollal, a banki tevékenységekkel, a szerencsejátékokkal, valamint az olajjal és a gázzal foglalkozó iparágakat. Ehelyett a 100 vállalatot követő ETF inkább tech és fogyasztói cégeket tartana, mint pl. a Salesforce.com, a Microsoft, az Apple, a Nike, a Tesla és a Chipotle. A tervezett alap azért is érdekes, mert tükrözi a környezeti és társadalmi fenntarthatóság növekvő térnyerését a befektetőpiaci megfontolásokban is, de egy új alternatívát mutat az úgynevezett ESG termékekhez.

Az Ark Investment Management csaknem 200.000 Zoom részvényt vásárolt legalább két ETF-en keresztül, dacára a tegnapi baljós növekedési előrejelzéseknek és az ezt követő 17%-os árfolyam-esésnek. A Zoom részvényei a mai piac előtti kereskedésben 0,6%-kal emelkedtek.

A Deutsche Bank új New York-i központjába ezentúl csak Covid-19 oltással rendelkező személyek léphetnek be. A közelmúltban több amerikai versenytárs is hasonló intézkedéseket rendelt el.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás