Hamarosan jöhet a harmadik oltás

2021.09.07. 16:19 • Erste Uzsonna

A nyitás utáni emelkedés gyorsan abbamaradt, és a főbb indexek esni kezdtek. A Dow Jones 0,7%-ot, az S&P 500 0,4%-ot csökken, míg a Nasdaq Composite változatlan.

A Covid-19 fertőzöttek száma az USA-ban a hétvégén meghaladta a 40 millió főt, ezért a Fehér Ház orvosi tanácsadója, Dr. Anthony Fauci elmondta, hogy szeptember 20-tól beadható a Pfizer támogató oltás (booster shot). A Biden-kormányzat azt is bejelentette, hogy akik már kaptak Pfizer vagy Moderna oltást, azok jelentkezhetnek egy harmadik oltásra is, de ezt még a közegészségügyi hatóságoknak is jóvá kell hagynia.

Soros György kritizálta a Blackrock kínai terjeszkedését. Az amerikai alapkezelő teljes egészében külföldi tulajdonú cégként a közelmúltban kezdett befektetési termékeket kínálni kínai ügyfeleknek. Soros úgy gondolja, hogy ez a lépés veszélyezteti az ügyfelek pénzét, és az amerikai biztonsági érdekeket. Az amerikai-magyar befektető már többször hangoztatta Xi Jinping iránti ellenszenvét és azt mondta, hogy a világ nyílt társadalmainak legveszélyesebb ellensége. Egyik megnyilvánulásában azt is elmondta, hogy a kongresszusnak korlátoznia kellene az eszközkezelők befektetéseit, hogy csak olyan vállalatokba fektethessenek, ahol a tényleges irányítási struktúra átlátható, és az érdekelt felekkel összhangban van. A legnagyobb alapkezelők viszont úgy tűnik, nem értenek egyet Sorossal, hiszen a Goldman Sachs és több más neves alapkezelő is úgy gondolja, hogy a kockázatok eltörpülnek a Kínában rejlő lehetőségek mellett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás