Kevés volt a tegnapi optimista hangulat, ma ismét esik Amerika

2021.09.24. 14:57 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek a tegnapi remek szereplés után ma esnek, mivel az Evergrande okozta bizonytalanság nem hagyja nyugodni a piacokat. A Dow Jones 0,4%-kal, az S&P 500 0,5%-kal, a Nasdaq Composite pedig 0,6%-kal kereskedik lejjebb nyitás előtt.

Az amerikai 10-éves kötvény hozama egészen 1,42%-ig emelkedett a heti csökkenést követően, és úgy néz ki, hogy a befektetők ismét kockázatosabb befektetések után néznek.

A Costco ismét mennyiségi korlátozást vezet be bizonyos termékekre (pl. wc papír, tisztítószerek és ásványvíz). Most nem az áruhiány az oka, hanem az, hogy két-három hétig tart, mire a termékeket be tudja szerezni. A Costco tegnap zárást követően tette közzé negyedik negyedéves eredményét, ami jobban sikerült a vártnál. A cég 3,76 dollárost EPS jelentett, felülmúlva a 3,55 dolláros várakozást, míg a bevétel éves bázison 17%-kal, 62,68 milliárd dollárra emelkedett. Az elemzők 61,56 milliárdos bevételre számítottak. A Baird elemzőház a korábbi 500 dollárról 520 dollárra emelte a célárat.

A Coinbase és a Robinhood részvényei 3,6% illetve 2%-ot estek, miután Kína bejelentette, hogy még keményebben szabályozza a kriptodevizákat, sőt, egyenesen illegálisnak titulálta az összes kriptodevizával kapcsolatos tevékenységet. A Bitcoin árfolyama több, mint 7%-ot esett a hírre.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás