A pénteki emelkedést követően ma gyengélkedik Amerika

2021.09.27. 15:24 • Erste Uzsonna

Négy kereskedési nap maradt a historikusan is rosszabb hónapnak számító szeptemberből, és a pénteki emelkedést követően ma gyengébb kereskedés várható Amerikából. A határidős indexek közül a Dow Jones minimális pluszban van, míg a Nasdaq Composite 0,9%-os, az S&P 500 pedig 0,3%-os mínuszban van nyitás előtt.

A Képviselőházból érkező hírek is meglepetést okozhatnak a héten, hiszen október 1-ig el kell fogadni a költségvetési tervezetet, és a vita részét képezi az adósságplafon megemelése is. Az elemzők úgy látják, hogy a két problémát nem lehet egyszerre megoldódni, és akár hetekbe is telhet, mire a Kongresszus megemeli az adósságplafont. Az ezermilliárd dolláros infrastruktúra tervezetet Nancy Pelosi szeretné már a héten elfogadtatni. A képviselőknek ugyan ma kellene szavazniuk, de ezt a hírek szerint átrakhatják egy másik napra.

A Morgan Stanley elemzője 4.300-ról 4.100 dollárra csökkentette az Amazon célárát, azzal az indokkal, hogy csökkenhet a vállalat eredménye. A cég szeptember elején jelentette be, hogy 125.000 új munkatársat vesz fel, és a kezdő órabért több mint 18 dollárra emeli. Ennek eredményeképp 4 milliárd dollárral nőhet a teljes munkaerő költség, ami a tavalyi év negyedik negyedévéhez képest 60%-os emelkedést jelent. Az új célár még mindig 20%-kal magasabb a részvényárnál.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás