Nagyon megy a Lucid

2021.09.29. 16:23 • Erste Uzsonna

Az amerikai piacok a tegnapi „sell-off” után ma emelkednek. A Dow Jones 0,5%-os, az S&P 500 0,6%-os, míg a Nasdaq 0,7%-os pluszban van.

A United Airlines 593 alkalmazottól válik meg, akik a megadott határidőig nem voltak hajlandók beolttatni magukat. A vállalat alkalmazottainak 96% már be van oltva.

A Lucid nevű elektromos autógyártó vállalat megkezdte első járművének gyártását a nagyközönség számára. Az első átadások október végén várhatók. Ez fontos lépés a Tesla legnagyobb riválisának számító vállalat számára. A cég eddig 13.000 előrendelést kapott a Lucid Air modellre. Júliusban a menedzsment azt mondta, hogy 2022-ben 20.000 autót fognak legyártani, ami több, mint 2,2 milliárd dolláros bevételt jelent. A részvény több mint 10%-os pluszban van.

A Bloomberg értesülése szerint az amerikai gyógyszerfelügyelet a Moderna emlékeztető oltásait feles dózisokban szándékozza engedélyeztetni. Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy a hagyják jóvá az oltást. A hírre részvénye 2,8%-os emelkedést produkál.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás