Emelkedés várható a tegnapi „sell-off” után

2021.10.05. 15:25 • Erste Uzsonna

A tegnapi esést követően a főbb amerikai határidős indexek emelkedést mutatnak. A Dow és az S&P500 egyaránt 0,4%-os, a Nasdaq pedig 0,3%-os pluszban van.

A PepsiCo a vártnál jobb eredményt közölt a harmadik negyedéves jelentésében. Az egy részvényre jutó eredmény 1,79 dollár lett, ami hat centtel múlta felül a várakozásokat. A csoport bevétele 11,6%-kal 20,19 milliárd dollárra emelkedett, felülmúlva a 19,39 milliárdos várakozást. A vállalat bevételei Latin Amerikában 27%-kal, az USA-ban pedig 7%-kal emelkedtek. A cég a szénsavas italok iránti növekvő kereslet miatt megemelte az idei évre vonatkozó kilátásokat, így már 6,20 dolláros EPS-t és 8%-os bevételnövekedést várnak.

Janet Yellen szerint az amerikai gazdaság recesszióba süllyed, ha a Kongresszus nem oldja meg az kormányzati finanszírozás problémáját. Ha október 18-ig nem sikerült megemelni a hitelplafont vagy felfüggeszteni az adósságszabályt, az katasztrofális lenne a gazdaság, illetve a részvénypiac számára is.

A Johnson & Johnson az amerikai gyógyszerfelügyelethez fordult, hogy a felnőttek számára engedélyezze a Covid-19 elleni vakcinájából a második dózist. A J&J részvényei 0,6%-ot emelkedtek nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás