Tovább drágultak szeptemberben a termékek az USA-ban

2021.10.13. 15:38 • Erste Uzsonna

A Dow 0,2%-os pluszban, míg az S&P 0,2%-os mínuszban van nyitás után. A Nasdaq 0,6%-kal emelkedik.

Nem okozott csalódást a JPMorgan & Chase jelentése. A harmadik negyedévben 30,4 milliárd dolláros bevételt és 3,74 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el Amerika legnagyobb pénzügyi társasága, ami jelentősen felülmúlta az elemzők 29,9 milliárdos és 2,97 dolláros várakozását. Év per év alapon 5,5%-kal bővült a hitelportfolió, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal. Jamie Dimon, a bank vezetője szerint a kereskedelmi ingatlan hitelezési üzletág a növekedés első jeleit mutatja, ami kifejezetten pozitív jel a makrogazdaság szempontjából, hiszen a koronavírus válság egyik legnagyobb vesztese a kereskedelmi ingatlanok piaca volt. A menedzsment nem módosított a teljes éves 52,5 milliárd dolláros nettó kamatbevétel előrejelzésén, ami megegyezik a konszenzus becslésével is.

A Delta Airlines is felülmúlta a várakozásokat. A legitársaság harmadik pénzügyi negyedévében 9,15 milliárd dolláros bevételt ért el, ami meghaladta az elemzők 8,45 milliárdos várakozását. Sőt mi több, a koronavírus kezdete óta először sikerült nyereséggel zárni a negyedévet. A részvényenkénti 30 centes eredmény szintén felülmúlta az elemzők által várt 17 centet. A hitelkártya forgalmi adatok alapján augusztusban a delta variáns fellángolása visszafogta a repülőjegy értékesítéseket, a negatív hatás azonban egyelőre nem látszik a társaság pozitív meglepetésével szolgáló eredményében.

Az infláció 5,4%-ra emelkedett szeptemberben az USA-ban, augusztushoz képest pedig 0,4%-kal emelkedtek az árak, felülmúlva a 0,3%-os várakozásokat. A benzin árak további 1,2%-ot emelkedtek, ami már 42,1%-os emelkedést jelent az idei évben. Az élelmiszerárak is nagyot nőttek, hó/hó alapon1,2%-ot. Az élelmiszer- és az energia árakkal tisztított maginfláció 4% lett, ami megegyezik a várakozásokkal.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás