Többségében jó negyedéves eredmények érkeztek ma

2021.10.19. 15:56 • Erste Uzsonna

0,2-0,4%-os pluszban nyitottak ma az amerikai indexek, miután a reggeli negyedéves jelentések jobbak lettek a vártnál.

A Philip Morris harmadik negyedéves eredménye felülmúlta a várakozásokat. A cég EPS eredménye 1,58 dollár lett, míg a várakozás 1,56 dollár volt. Éves bázison több, mint 10%-os volt az emelkedés. Bevétel fronton is felülmúlta a várt 7,99 milliárd dollárt, a 8,12 milliárdos eredmény 9%-os emelkedést jelent tavalyhoz képest. Közel 165 milliárd szál cigarettát értékesített. A cég optimista a kilátásokat illetően, a teljes évre a szűkölő ellátási lánc ellenére is 13-14%-os növekedést vár a profitabilitásban. Azt is elmondta a cég, hogy az új IQOS felhasználók számának a növekedése lassulhat, mivel nem tudnak elég terméket szállítani. Ez rossz hír a cég szempontjából, hiszen egyre nagyobb a verseny a szektorban. A részvény 2,2%-os mínuszban van az IQOS növekedésére kiadott figyelmeztetés miatt.

A Halliburton közel 1,6%-os mínuszban van, miután a harmadik negyedéves eredménye elmaradt a várakozásoktól. Az olajipari szolgáltatásokra szakosodott vállalat 3,86 milliárd dolláros bevétele ugyan 30%-os növekedést mutatott éves bázison, de nem érte el az az elemzők által várt 3,9 milliárd dolláros szintet. A vállalat 28 centes EPS eredménye megfelelt a várakozásoknak. Az ügyvezető szerint jók a kilátások, hiszen az árupiac szűkössége nagyobb figyelmet irányít az olyan cégekre, mint a Halliburton.

A Johnson & Johnson a harmadik negyedévben 502 millió dollár értékben adott el koronavírus elleni vakcinát. A vállalat eredménye felülmúlta a várakozásokat, hiszen a 2,6 dolláros EPS jobb lett a várt 2,36 dolláros szintnél, de a 23,34 milliárd dolláros bevétel elmaradt a 23,74 milliárd dolláros várakozástól. A cég teljes éves kilátásai jobbak, mint azt az elemzők várják.

Az IMF 6,5%-ra csökkentette az Ázsiára vonatkozó idei növekedési kilátásait, míg áprilisban még 7,6%-ot jósoltak. A kilátást a koronavírus okozta események árnyékolják be. Természetesen több régióban ennél nagyobb növekedésre számít a szervezet. Hongkongban 6,4%-os növekedésre számítanak idén a korábban várt 4,3% helyett, Szingapúrban pedig 6%-os növekedés várnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás