Felülteljesítette a várakozásokat az American Express

2021.10.22. 15:01 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek vegyes nyitást mutatnak. Az S&P 500 0,1%-kal kereskedik feljebb, illetve a Dow Jones ipariátlag 0,2%-kal értékelődik fel. A Nasdaq 0,2%-os csökkenést produkál.

A Pfizer bejelentette, hogy a gyerekeknek készült koronavírus elleni dózisok biztonságosak, illetve 91%-os hatékonyságúak a gyerekek számára. Az 5 és 11 éves korú gyerekek oltása már jövő hónapban megkezdődhet.

Joe Biden szerint közel áll ahhoz, hogy megállapodásra jusson a főbb infrastrukturális és szociális kiadási intézkedések elfogadásáról, és csak néhány kérdés van még vita alatt.  A társasági adó mértékét valószínűleg nem emelik a tervezetben. Ehelyett azt mondta, hogy egy másik minimális társaságiadó-javaslat finanszírozhatja a szociális programokat.

Az American Express 13 órakkor tette közzé harmadik negyedéves jelentését, ami felülmúlta a konszenzus becsléseit. A 10,93 milliárd dolláros bevétel éves szinten 25%-os növekedést jelent, illetve felülmúlta a 10,54 milliárd dolláros várakozást. A vállalat profitabilitás kiemelkedő volt, elérve a 2,27 dolláros részvényenkénti eredményt, felülmúlva az 1,77 dolláros elemzői konszenzust. A vezető elmondta, hogy az utazás és az éttermi költekezések fellendülése segítette a cég bevételének a növekedését, illetve a megütötte a pandémia előtti időszakot is. Nyitás előtt az cég árfolyama 2,5%-os felértékelődést mutatott.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás