A Tesla szárnyal

2021.10.25. 14:37 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek vegyes nyitást jeleznek. A Dow Jones ipariátlag változatlan, még az S&P 500 0,1%-kal, illetve a Nasdaq pedig 0,2%-kal nyithat feljebb.

Hírek szerint a Hertz Global Holdings autóbérlő vállalat, 100.000 új Teslát rendelt, annak érdekében, hogy a flottáját környezetbarátabbá tegye. A becslések szerint a Teslának ez 4,2 milliárd dolláros bevételt jelent és az autókat az elkövetkezendő 14 hónap alatt fogja leszállítani az amerikai vállalat. Továbbá, a Hertz elmondta, hogy egy saját töltő infrastruktúrát is elkezd kiépíteni. A vállalat elhivatott, hogy a teljes flottáját - ami körülbelül 500.000 járműből áll – elektromossá teszi. A Tesla papírjai több, mint 4%-t emelkedtek nyitás előtt.

Vasárnap a PayPal bejelentette, hogy jelenleg nem érdekelt a Pinterest közösségi vállalat felvásárlásában, a hírekkel ellentétben. A PayPal ezt piaci pletykának minősítette. A cég részvényei a hírre közel 6%-t emelkedtek, még a Pinterest 15% körüli mínuszban van nyitás előtt.

Joe Manchin demokrata szenátor valószínűleg elfogadja a Fehér Ház által javasolt újfajta adóztatást, ami keretén belül a milliárdosok és bizonyos vállalatok segítenék Joe Biden szociális szolgáltatások és éghajlatváltozási csomagjának a fedezését.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás