Vegyes képet mutatnak az amerikai határidős indexek

2021.10.27. 13:55 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek vegyes nyitást jeleznek. A Dow Jones ipariátlag 0,1%-kal értékelődik fel, még az S&P 500 és a Nasdaq Composite index 0,1%-kal kereskedik lejjebb.

A Coca-Cola nyitás előtt közzétett jelentésében sikeresen felülmúlta a piaci konszenzust. A cég bevétele 16%-os növekedést produkált, elérve a 10 milliárd dollárt, még a 65 centes részvényenkénti eredmény felül tudta múlni az 58 centes elemzői várakozást. A teljes évre megemelte a bevételnövekedéssel kapcsolatos kilátásokat 1 százalékponttal, így 13% - 14%-os bevételnövekedést várnak. A menedzsment várakozásai szerint a magas árupiaci költségek 2022-ben is kitarthatnak és James Quincey, a cég ügyvezetője, elmondta, hogy azért akadhatnak gondok a következő negyedévben, hiszen a gazdasági fellendülés nem egységes globális. A vállalat részvénye 2,7%-kal kereskedik feljebb nyitás előtt.

A McDonald's is egy kiemelkedő negyedévet jelentett, hiszen sikeresen felülmúlta mind a bevétel és eredmény várakozásokat is. A cég bevétele 12,7%-os növekedést ért el, még az elemzők csak 9,95%-os növekedésre számítottak, megütve a 6,2 milliárd dollárt. A részvényenkénti eredmény elérte a 2,76 dolláros szintet, felülmúlva az elemzők 2,46 dolláros becslését. A vállalat további 1.500 új éttermet szeretne nyitni még idén világszerte. A vállalat részvényei 2,9%-kal kereskednek feljebb nyitás előtt.

A Boeing részvényei 0,9%-kal értékelődnek fel nyitás előtt, annak ellenére, hogy a harmadik negyedéves teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. A 15,28 milliárd dolláros bevétel elmaradt a 16,49 milliárdos várakozástól, annak ellenére, hogy éves szinten egy bő 8%-os növekedést produkált a cég. Profitabilitásról még mindig nem tudunk beszélni, hiszen a cég 60 centet vesztett részvényenként, többet, mint a 17 centes veszteség, amit az elemzők vártak. A vállalat kevesebb pénzt égetett, mint az elemzők várták, hiszen a cég mínusz 507 millió dollár FCF vesztett, még az elemzők 1,86 milliárd dolláros készpénzvesztéssel számoltak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás