Tőzsdejáték középiskolásoknak: megkezdődött a hajrá

2021.10.29. 10:52 • Erste Market Sztori

Az Erste Befektetési Zrt. fő szakmai partnerként idén is biztosítja a platformot, amin a diákok kipróbálhatják a tudásukat – a verseny során az Erste Trader használatát is készség szinten elsajátítják az indulók. A verseny célja, a befektetésekkel kapcsolatos ismeretek bővítése, a pénzügyi kultúra fejlesztése, ugyanakkor az elmúlt évek a tapasztalatai szerint a legjobbak számára ez a vetélkedő a tőkepiaci karrier nulladik állomása.

Tavaly 140 csapat indult a versenyen, és az idén se várunk kevesebbet – mondja Antal Tibor Kende, aki 2015-ben a győztes csapat tagja volt, ma pedig már szervezi a Közép-európai Brókerképző Alapítvány megmérettetését.
A versenyben továbbra is 3 fős csapatok vehetnek részt, a feltétel mindössze a középiskolás jogviszony megléte. A selejtezők során az online tesztfeladatokat oldanak meg és a világ több tucat tőzsdéjén játszódó virtuális tőzsdejátékon vesznek részt, hozamversenyen a csapatok. Az elődöntőbe mintegy húsz, az országos döntőbe öt csapat jut be, ahol neves szakemberek előtt tesznek tanúbizonyságot tudásukról a diákok.

A verseny legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel gazdagodnak, hiszen nemcsak megnyerhetik a Budapest Institute of Banking 120 órás tőzsdei szakvizsga felkészítő tanfolyamát és az Erste Befektetési Zrt. nyári szakmai gyakorlatát, hanem értékes tárgynyereményekkel is gazdagodnak!

 

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Címlapkép: Shutterstock Inc.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás