Csalódást okozott a Moderna negyedéves eredménye

2021.11.04. 13:56 • Erste Uzsonna

Nyitás előtt inkább emelkedést mutatnak a határidős indexek, hiszen az S&P 500 0,1%-kal emelkedik, a Nasdaq pedig 0,3%-os felértékelődést mutat. A Dow Jones minimális mínuszban van.

Nyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves számait a Moderna. A vakcinagyártó eredménye elmaradt a várakozásoktól, amire az árfolyam 11%-os zuhanással reagált. A vállalat 4,8 milliárd dolláros bevétele elmaradt a várt 6,26 milliárdtól, és a cég a teljes évre vonatkozóan is csak 15 és 18 milliárd közötti bevételt vár, míg az elemzők 19,9 milliárd dollárral számoltak. A vállalat 7,7 dolláros EPS teljesítménye is jóval a 9,1 dolláros konszenzus alatt van. A Moderna bejelentett egy két éves, egymilliárd dolláros részvényvisszavásárlási programot is. A vezetőség azt is elmondta, hogy 2022-re 17 milliárd dollár értékben van vakcina megrendelésük.

A brit gyógyszerhatóság jóváhagyta a Merck koronavírus elleni tablettáját, a molnupiravirt, mivel úgy találta, hogy a gyógyszer biztonságos és hatékony a kórházi kezelés és a halál kockázatának csökkentésére az enyhe vagy közepesen súlyos betegeknél, akiknél fokozott a súlyos állapot kialakulásának kockázata. A gyógyszercég elmondta, hogy az év végéig 10 millió adagot tudnak szállítani, jövőre pedig ennek a dupláját. Az amerikai gyógyszerfelügyelet november 30-án fog dönteni a tabletta engedélyezéséről. Nyitás előtt 2%-ot emelkedik a részvény.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás