A Vraylar és a pénzügyi nyereség emelheti a Richter profitját

2021.11.04. 14:00 • Erste Ötletgyár Mini

A Richter november 8-án hajnalban publikálja negyedéves eredményét. Előrejelzésünk szerint a cég a harmadik negyedévben 154,2 milliárd forintos árbevételen 30 milliárd forintosprofitot érhetett el.

Magyarországon, valamint Oroszországban és a FÁK térségben mérsékelten, Európában pedig 7,8%-os kal emelkedhetett az árbevétel. A Vraylar jelentős amerikai royalty bevételének köszönhetően az USA értékesítés 21,2%-kal bővülhetett év/év alapon. A gyógyszer export euróban számolva összességében 13,9%-kal bővülhetett. A teljes árbevétel 12,0%-kal emelkedve 154,2 milliárd forint lehetett a negyedévben, amiben a viszonylag gyenge forint árfolyam is szerepet játszik.

Az operatív eredmény 8,6%-kal 32,5 milliárd forintra emelkedhetett. A marzsokra pozitív hatással volt a Vraylar-ból származó bevételek növekedése, a továbbra is nyomott értékesítési és marketing költségek, ugyanakkor a növekvő román nagykereskedelmi és kiskereskedelmi értékesítés negatívan befolyásolta a marzsok alakulását. Így összességében 21,8%-ról 21,1%-ra csökkenhetett az üzemi marzs.

A tavalyi pénzügyi veszteséggel szemben idén pénzügyi nyereség keletkezhetett, melynek hatására az adózott eredmény 32,8%-kal 30,0 milliárd forintra emelkedhetett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás