A foglalkoztatottsági adatok jobbak lettek a vártnál

2021.11.05. 14:58 • Erste Uzsonna

Nyitás után fél órával pluszban vannak az amerikai indexek, miután a foglalkoztatottsági adatok jobbak lettek a vártnál. Az S&P 500 0,7%-kal, a Dow Jones 0,9%-kal, a Nasdaq pedig 0,4%-kal kereskedik feljebb.

Az amerikai foglalkoztatottsági adatok jobbak lettek, mint azt a piac várta. Az adatok szerint a gazdaság 531.000 új munkahelyet generált, felülmúlva a 450.000-es várakozást. A munkanélküliségi ráta 4,6%-ra csökkent októberben. Az órabérek 4,9%-kal emelkedtek októberben éves összehasonlításban. A Fed szerdán jelezte, hogy továbbra is átmenetinek tekinti az inflációt. Az erősebb bérek azonban arra késztethetik a központ bankot, hogy a vártnál hamarabb emelje a kamatot. A piac árazása az első Fed kamatemelést júliusra teszi.

Úgy tűnik, hogy a demokrata képviselők megszavazhatják Joe Biden 1.850 milliárd dolláros szociális és éghajlat-politikai csomagját az ezermilliárd dolláros infrastruktúra tervezet mellett, amit a szenátus már megszavazott. A képviselőház reményei szerint mindkét tervezetről ma szavaznak. Az adóügyi bizottság csütörtökön közölte, hogy a törvényjavaslat első elemzése azt mutatta, hogy egy évtized alatt 1480 milliárd dollár bevételt fog generálni, és nem valószínű, hogy hosszú távon növeli a költségvetési hiányt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás