2022-ben tovább folytatódhat a bika piac

2021.11.16. 16:18 • Erste Uzsonna

Pluszban vannak a főbb amerikai indexek. A Dow Jones 0,4%-kal, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,3%-kal van feljebb.

A Goldman Sachs közzétett egy elemzést, miszerint 2022-ben tovább folytatódhat a bika piac. A befektetési cég szerint az S&P 500 9% körüli emelkedést produkálhat, és elérheti az 5.100 pontos szintet. A cég elemzője több okot is felsorol, ami segítheti a bika piac folytatódását. A társasági adókulcsok valószínűleg nem változnak jövőre, ami továbbra is segíti majd a nyereségességet. Az elemzés szerint az S&P 500 cégeinek nyereségessége 2022-ben 8%-kal emelkedhet átlagosan, és az S&P 500-ban szereplő vállalatok bevételei 9%-kal emelkedhetnek az előző évhez képest. Ezen okok miatt a befektetők tovább fogják növelni a részvénykitettségüket. Mivel a háztartások vagyona közel 3000 milliárd dollárral emelkedett a pandémia alatt, a Goldman Sachs azt várja, hogy ennek egy részét a tőkepiacokba fektetik, ami további löketet adhat a piacoknak.

Nyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves eredményét a lakásfelújítással foglalkozó kiskereskedelmi vállalat, a Home Depot. A 36,8 milliárd dolláros bevétel felülmúlta a 35 milliárdos várakozást, és a 3,92 dolláros részvényenkénti eredmény is jobb lett a várt 3,4 dolláros szintnél. A tranzakciók 5,5%-os csökkenést mutattak, viszont a vásárolt termékek átlagos ára, 82,4 dollárra emelkedett. Az emelkedő ingatlanárak, illetve a demográfiai változások további kiemelkedő teljesítményt sugallnak.

A Walmart is nyitás előtt tette közzé harmadik negyedéves eredményét, ami szintén felülmúlta a konszenzust. A cég bevétele 4,3%-kal 140,5 milliárd dollárra nőtt, felülmúlva a 135,6 milliárd dolláros várakozást. Az amerikai bevételek 9,3%-os növekedést mutattak, míg a nemzetközi bevételek 20%-kal estek vissza. A jelentés profitfronton is felülmúlta a várakozásokat, hiszen a cég 1,45 dolláros EPS-ről számolt be, míg az elemzői konszenzus 1,4 dollárt várt. A cég készletei 11,5%-kal növekedtek az ünnepi periódus előtt. A kilátások szintén jók, a társaság 6,4 dollárra emelte a teljes évre vonatkozó EPS előrejelzését, ami magasabb mint a piac által várt 6,33 dollár.

Amerikában 10,2%-kal emelkedtek a családi házak átlagos bérleti díjai szeptemberben, míg Miami-ban 25,7%-os éves növekedést mértek. A foglalkoztatottság javulása és az eladó lakások egekbe szökő árai tovább növelték a koronavírus-járvány által táplált, már amúgy is erős keresletet a bérelhető családi házak iránt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás