Gloster: Jelentős előrelépés az átalakulási folyamatban

2021.11.18. 07:55 • Erste Vállalatelemzés

Jelentős előrelépés az átalakulási folyamatban

Frissítettük a Gloster modellünket, ennek eredményeként a célárunkat a korábbi 413,5 forintról 748 forintra emeltük, míg ajánlásunkat a korábbi vételről eladásra változtattuk. A részvényárfolyam az elmúlt hónapokban óriási emelkedésen ment kersztül, mostanra jelentősen meghaladva friss célárunkat is.

Májusi elemzésünk óta a legjelentősebb változás, hogy a modellbe beépítésre került az októberben bejelentett autóipari beszállító vállalat felvásárlása. Ez a tranzakció új fejezetet nyit a Gloster csoport életében, hiszen a szoftverfejlesztő vállalat megvásárlásával jelentősen nő a magas hozzáadott értékű szolgáltatások aránya a csoporton belül, ráadásul eddig alig volt export tevékenysége a csoportnak, mostantól viszont a német piac is jelentős lesz a társaság értékesítésében.

Előrejelzésünk szerint idén 800 millió, jövőre pedig 1 milliárd forint körül alakulhat a társaság EBITDA termelő képessége. Középtávon, 2025-től pedig már az 1,7 milliárd forintot közelítheti, de ennek eléréséhez további akvizícióra is szükség van.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás