Borús a hangulat Amerikában

2021.11.30. 15:48 • Erste Uzsonna

Nyitás után azonnal esni kezdtek az amerikai indexek. A Dow Jones és az S&P 500 0,6%-kal, míg a Nasdaq Composite 0,4%-kal kereskedik a tegnapi záró érték alatt a kereskedés első perceiben. A hangulatot elsősorban az új koronavírus variánssal kapcsolatos félelmek befolyásolják.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) vizsgálatot indít az ellátási-láncok lassulása miatt. Ennek keretében a Walmart-tól, az Amazontól és más jelentős kereskedelmi vállalatoktól várnak részletes információt kereskedelmi láncaik állapotáról. A hatóság szeretné kideríteni, hogy történt-e piaci versenyt befolyásoló esemény az áruházláncok részéről, ami hatással lehetett az élelmiszerárak növekedésének mértékére.

Joe Biden nem szeretne további beutazási korlátozásokat bevezetni az omikron variáns terjedésének lassítása céljából. A beutazási tilalom jelenleg Dél-Afrikára és hét másik afrikai országra vonatkozik.

Az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) ma dönt a Merck Covid gyógyszerének engedélyeztetéséről.

A S&P CoreLogic Case-Shiller index alapján szeptemberben 19,5%-kal voltak magasabbak az ingatlan árak az egy évvel korábbi szinthez képest. Az augusztusi érték 19,8% volt, így 2020 májusa óta először lassult a növekedés üteme.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás