Ma a bikák vannak fölényben

2021.12.01. 16:05 • Erste Uzsonna

A tegnapi eladási hullám után ma emelkednek az amerikai indexek. A Dow Jones 0,9%-os, az S&P 500 1,2%-os, a Nasdaq pedig 1,3%-os pluszban van.

A Merck részvényei 1%-kal emelkednek, miután az amerikai gyógyszerhivatal (FDA) tanácsadó testülete tegnap támogatta a cég Covid elleni gyógyszerének vészhelyzeti használatát. A forgalomba hozatalhoz még az FDA végleges jóváhagyása és a járványügyi központ (CDC) engedélye is kell. A Pfizer szintén egy hasonló gyógyszert nyújtott be engedélyezésre.

Az ADP jelentése szerint 534.000 új munkahely jött létre novemberben az USA-ban, ami felülmúlta az 525.000-es várakozást, de csökkenést jelent az októberi 570.000-es adat után. Az amerikai statisztikai hivatal pénteken teszi közzé a hivatalos novemberi foglalkoztatottsági adatot, a várakozások szerint 571.000 munkahely jöhetett létre, ami több, mint az októberi 531.000. A munkanélküliségi ráta 4,5%-ra csökkenhetett novemberben.

Az Egyesült Államok és Oroszország már eleve feszült viszonya ma újabb fordulatot vett. Oroszország bejelentette, hogy január végéig elrendeli az amerikai nagykövetség Moszkvában tartózkodó személyzetének hazautazását. Oroszország ezt azt követően jelentette be, miután az USA elrendelte, hogy az orosz nagykövetségen dolgozó 27 diplomata és családjaik január 30-ig térjenek haza. Egyre nagyobb a bizonytalanság, hiszen Oroszország elkezdte megerősíteni katonai hatalmát az orosz-ukrán határon, és többen attól félnek, hogy Oroszország megtámadja a volt szovjet blokkba tartozó országot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás